KOSGEB Nedir? KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Ne İşe Yarar? | Uffak — Sosyal içerik platformu

Ender Alişan
2 min readApr 20, 2020

KOSGEB, küçük orta ve büyük ölçekteki işletmeler için girişimcilik eğitimi ve bu eğitimler sonunda sertifika verir. KOSGEB, girişimcilik belgesinin yanı sıra çeşitli imlanlar sunan ve bu imkanlar ile girişimcilere iş kurma imkanı sunan bir destekleme başkanlığıdır. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak çalışmaktadır.

KOSGEB’in Açılımı Nedir? KOSGEB Ne Zaman Kuruldu?

Küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığının kısa adı “KOSGEB” olarak bilinmektedir. KOSGEB, 12 Nisan 1990 yılında 3624 sayılı yasa ile kurulmuştur.

KOSGEB Desteklerinden kimler faydalanabilir?

İş kurmak isteyenler ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen her girişimci adayı KOSGEB desteklerinden faydalanabilir. İş kurmak isteyenler girişimleri veya fikirleri için para arayışı içerisine girerler. Bunu borçlarla yapmaktan ziyade desteklerle yapmak daha mantıklı bir seçenektir. Kişisel borçlarla kurulan işler sağlıklı yürümez. Burada KOSGEB, ülkeye ve ekonomiye katkısı olacağı ve değerlendirebileceği projelere çeşitli imkanlar ve destekler sunmaktadır.

Yalnızca İş Kurmak İsteyenler Mi KOSGEB’den faydalanabilir?

KOSGEB’den var olan küçük işletmelerini orta ölçeğe taşımak isteyen, orta işletmeleri büyük işletmeye dönüştürmek isteyen kısacası işlerini büyütmek isteyenler de yararlanabilmektedir. Yalnızca iş kurmak için hibe almak isteyenlere özel destekler değil, daha farklı modellerde de destek paketleri mevcuttur.

KOSGEB Girişimcilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB’den destek ya da hibe gibi imkanlardan faydalanmak istiyorsanız öncelikle KOSGEB tarafından verilen bir girişimcilik sertifikasına sahip olmanız gerekmektedir. KOSGEB desteklerinden ve hibelerinden faydalanmak isteyen tüm girişimciler, KOSGEB internet sitesini inceleyerek öncelikli olarak hangi iş alanında ve ne kadar bir destek istediklerinin projelendirmelerini yapmalıdır. Başvuru sürecini ve detaylar KOSGEB internet sitesi üzerinden incelenmelidir. İşkur şubesine giderek KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirme alabilirsiniz. Yapılacak kısa bir anket sonrasında iş modelinizin uygun olup olmadığı ve destekler konusunda size bir dönüş yapılacaktır. Bu dönüş sonrasında Girişimcilik Eğitimine hak kazanırsanız, eğitim sonrası başvurunuzu yapabileceksiniz.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Nedir? KOSGEB Girişimcilik Kursu Kaç Gün Sürer?

KOSGEB Girişimcilik Kursu 32 Saat sürmektedir. Temel eğitimin ardından ileri düzey girişimcilik dersleri alırsınız. Programın yapılış şekli ve yapılış mekanına göre günü değişebilir.

KOSGEB girişimcilik belgesi ne işe yarar?

Aldığınız girişimcilik sertifikası ile KOSGEB tarafından verilen destek, hibe, kredi gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz. İşlerinizi büyütebilir, devlet tarafından sunulan çeşitli imkanlardan yararlanabilirsiniz. Eğer hali hazırda bir işyeri sahibiyseniz var olan işyerinizi büyütebilir işletmenizi geliştirmek konusunda destek alabilirsiniz.

Originally published at https://uffak.com on April 20, 2020.

--

--